Ivković opet traži alibi: "Neke greške moramo progutati, zaslužili smo blaži poraz"

Tri vezana poraza Željezničara, Zrinjski lako do pobjede

Ivković opet traži alibi: "Neke greške moramo progutati, zaslužili smo blaži poraz"

S. Mlaćo
Željezničar i Zrinjski su odmjerili snage večeras na Grbavici.

Završilo je 3:0 za goste, a domaći su potpuno razočarali. Kritike su otišle i na račun šefa struke Tomislava Ivkovića.

"Prvo poluvrijeme loše sa obje strane. Drugo poluvrijeme kada smo trebali biti mirniji, dese nam se dvije greške u nizu. Primimo pogodak prvi, a drugi penal... Zaslužena pobjeda Zrinjskog, čestitam im i želim im sve najbolje. Želimo svom prijatelju da ostane na prvom mjestu do kraja“, prve se riječi Ivkovića.

Da li je poraz previsok?

“Prebolan. Zaslužili smo možda blaži poraz, ali to nije ni bitno. Moram zaštititi igrače, stati u njihovu odbranu. Oni daju maksimum, odigrali smo puno utakmica i ne tražim opravdanje. Krivo mi je što ih napadaju, ali to se dešava, pogotovo u sportskom životu. Imamo još utakmicu u Prijedoru, pa onda možemo razmišljati kako i šta dalje, a ima dosta stvari koje bi se trebale riješiti“.

Golove primate na sličan način.

“Nema nas u drugoj liniji, stojimo predaleko. Upozoravali smo igrače, ali neki ne mogu... Lako je kritikovati, mi imamo šta imamo i sa takvim rosterom moramo neke stvari istrpiti. Neke greške moramo progutati. Danas su ušli svi koji su trebali ući, a vidljivo je da neki igrači nisu u formi. Blažević kada nije u ritmu ne može igrati, Čelo nije u pravoj formi... Mi nismo u stanju da možemo maknuti one koje nisu u formi...

Niz od tri poraza sada je na leđima tima sa Grbavice. Plavi djeluju bezvoljno, tromo, bezidejno...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Moramo prekinuti taj niz. Svako svakoga može dobiti u ovoj ligi, svjesni smo toga. Moramo se spremiti za tu utakmicu, biće više borbena, moraš takvu utakmicu izvući na mišiće", dodao je Ivković koji se našao na meti kritika poslije meča, potpuno opravdano.

Da li će uskoro doći i do trenerske promjene na Grbavici, ostaje da se vidi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1619288209
Da imaš imalo obraza, karaktera i ponosa, poslije tri vezana poraza bi na press konferenciji dao neopozivu ostavku i "razgulio" nazad u Zagreb. Rastjero si željinu mladost da bi "svojim" pulenima "oživio" karijeru....! Zato....hvala ti Tomo i ZBOGOM...!
7 9
gogs
Kakav ba alibi, ima igrace koji bi bili u sredini prve lige federacije. trener nije kriv nizasta!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi