Galliani nije uspio da ga dovede

Tri dana u sarajevskom hotelu, Ronaldinho kao mamac i obećanje, ali Džekino 'da' nikada nije došlo

Edmir Škorić

Edin Džeko je ranije otkrio da je kao dijete, uz naravno Željezničar, navijao za Milan.

Džekin idol bio je Ukrajinac Andrij Ševčenko i odatle ta njegova poveznica s Milanom. Nije tajna da su Rossoneri pokušavali da dovedu Džeku, a pred derbi Intera i Milana, koji se igra u nedjelju navečer, talijanski list Corriere dello Sport podsjeća na dane kada su Milanezi pokušavali da ga angažuju.

Ima više od decenije od toga. Adriano Galliani bio je Milanov operativac i desna ruka Silvija Berlusconija, specijalista za transfere. U karijeri je doveo mnoge velike igrače na San Siro, ali Džeku nije uspio.

Spomenuti list tvrdi da je Galliani 2009. godine otputovao u Sarajevo i da je tri dana boravio u jednom sarajevskom hotelu čekajući da Džeko kaže 'da', ali to se nije dogodilo.

No, najzanimljivije u svemu ovome je to što je Galliani u Sarajevo donio dres Ronaldinha iz Milana na kojem je pisalo: "Da li biste došli da igrate sa osvajačem Zlatne lopte?".

Bio je to jedan zanimljiv pokušaj da se Džeko namami u Milan. Džeko je tada bio i spreman da ide na San Siro, ali Wolfsburg je ipak pregovarao sa Manchester Cityjem i tada je 35 miliona eura iz Engleske jednostavno bilo nemoguće odbiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Učinit ću sve ovo ljeto da te dovedem u Milan", navodno je Galliani govorio Džeki, ali čekanje u hotelu, dres Ronaldinha i razne poruke i obećanja nisu se isplatila.

Džeko je kasnije otišao u City, pa u Romu, a sudbina ga je dovela i do Milana, no ne u onaj crveno-crni dio već plavo-crni. On će tako kao jedna od glavnih zvijezda Intera dočekati nedjeljni spektakl i pokušat će nesuđenom klubu da postigne barem jedan gol i da utrku za Scudetto učini zanimljivijom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.