FOTO - EPA

Liga prvaka

Od prve minute ofanzivno: Inzaghi sa Džekom i Lautarom napada Seriff

A. Beganović

Veoma važan meč danas će u okvoru 4. kola Lige prvaka grupe D odigrati Sheriff Tiraspol i Inter našeg Edina Džeke.

Inter je prvu pobjedeu u Ligi prvaka ostvario prije dvije sedmice upravo protiv Sheriffa, a ukoliko želi igrati u osmini finala i danas će morati slaviti.

Svjesni su u talijanskom klubu da im pobjeda otvara vrata osmine finala pa će od prvog sudijskog zvižduka krenuti napadački, bar ako je suditi po pisanjima talijanskih medija i sastavu koji bi trebao istrčati na teren.

Trener Intera utakmicu će najvjerovatnije početi sa dva napadača, Džekom i Lautarom i to u formaciji 3-5.2, dok će Sheriff s druge strane najvjerovatnije igrati u formaciji 4-2-3-1.

"Ovo je odlučujuća utakmica, svjesni smo toga, jer smo znali da moramo puni puni plijen u dva meča protiv Sheriffa . Našli smo ravnotežu u igri, moramo pokazati da smo jaki i u Evropi. Sheriff je dobar u kontranapadima i nije za podcjenjivanje. Pobijedili su Šahtar i Real Madrid . Uskoro u Seriji A igramo derbi protiv Milana, ali razmišljamo samo o ovoj utakmici", istakao je trener Intera Simone Inzaghi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mogući sastavi:

Šerif Tiraspol (4-2-3-1): Celeadnic, Fernando, Arboleda, Dulanto, Cristiano, Addo, Thill, Traore, Kolovos, Castaneda, Yakhshiboev.
Inter (3-5-2): Handanović, Skriniar, De Vrij, Dimarco, Darmian, Barella, Brozović, Vidal, Perišić, Džeko, Lautaro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.