Eriksen u januaru napušta Inter i već se zna za koji klub će potpisati?

Žele da se vrati u Amsterdam

Eriksen u januaru napušta Inter i već se zna za koji klub će potpisati?

E. Čaušević

Inter je prije nekoliko dana objavio da Christian Eriksen nema dozvolu da igra ove sezone za italijanski klub.

Eriksen je ljetos na Evropskom prvenstvu doživio srčani udar nakon čega je jedva ostao živ, ali na svu sreću uspio je da se oporavi.

Danac već dva mjeseca trenira s ekipom Intera, ali prije nekoliko dana je potvrđeno da mu čelnici Serije A ne dozvoljavaju da igra za svoj klub do kraja ove sezone.

U Italiji je na snazi pravilo da igrač kojem je ugrađen defibrilator koji pomaže i kontroliše otkucaje srca nema pravo da igra u zvaničnim utakmicama.

Zbog toga je gotovo sigurno da će Inter već u januaru prodati danskog fudbalera jer on želi da ide negdje gdje će moći igrati. Klub je spreman bez obeštećenja da pusti Eriksena jer su svjesni u kakvoj situaciji se nalazi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako piše Corriere dello Sport Eriksen ima na stolu nekoliko ponuda, ali najviše se špekuliše da bi se mogao vratiti u Ajax koji ga želi u svom timu bez obzira na njegovo stanje.

Inter bi uštedio čak 7.5 miliona eura koliko godišnje zarađuje Eriksen i zbog toga su spremni da ga puste čak bez obeštećenja.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Brz oporavak majstore ali ima jedna ispravka ne placa inter placu eriksenu negu uefa jer se ovo desilo sa reprezentacijama.. cak su inostrani mediji i pisali o tome da sve dok ne bude u mogucnosti da igra za inter uefa mora isplacivati placu...
6 0
K79
pa znamo i mi to odavno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi