Savjetovao šta klub treba da uradi

Scholes žestoko kritikovao zvijezdu Manchester Uniteda: "Radit će iste gluposti i sa 35 godina"

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda sinoć su remizirali u gostima protiv Atalante (2:2) u meču grupne faze Lige prvaka.

Crveni đavoli su uspjeli nekako izbjeći poraz u Bergau zahvaljujući Cristianu Ronaldu koji je postigao dva gola.

Ronaldo je gol za 2:2 postigao u 91. minuti i spasio je Manchester United novog poraza. Pojedini igrači Uniteda našli su se na udaru velikih kritika zbog svoje igre, a to se najviše odnosi na Paula Pogbu.

Pogba je odlično otvorio sezonu s nekoliko sjajnih mečeva, a onda ga je Ole Gunnar Solskjaer "preselio" na klupu što je očito poremetilo formu francuskog veznjaka.

Njega je žestoko kritikovao i legendarni Paul Scholes koji je poručio da ne može više da gleda kako Pogba skoro svaku utakmicu pravi iste greške, a to se dešava već nekoliko sezona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Neko treba da razgovara s njim stalno, neko koga on u potpunosti poštuje i ko je iskusniji od njega. On je iskusan igrač, ali i kada bude imao 35 godina pravit će iste gluposti na terenu i to svi sada već znaju. Najbitnija stvar kod igrača je fokus, a njemu misli kao da odlutaju nekoliko puta tokom utakmice", rekao je Scholes i dodao.

"U Juventusu je bilo odličan i zato ga je United i kupio. No, tamo je bio okružen igračima poput Pirla, Chiellinija i Buffona koji su mu govorili šta treba da radi i kako da se ponaša. Nažalost, očito je da mu takav tretman treba dok god bude igrao".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.