Foto - EPA

Inter čeka Napoli

Dijamant se oporavio od povrede: Edin Džeko od prve minute u velikom derbiju

Midhat Šljivak

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (35) propustio je prethodne akcije nacionalnog tima.

Zbog povrede legendarni napadač nije mogao pomoći bh. timu u duelu protiv Finske (1:3), a nakon toga nije bilo ni potrebe da nastupi u nebitnoj utakmici protiv Ukrajine.

Džeko se odmah nakon meča sa Finskom vratio u Milano, gdje je nastavio sa procesom oporavka od povrede.

Bh. napadač je spreman za klupske izazove. Italijanski mediji tvrde da je Edin potpuno spreman za derbi protiv Napolija koji se u nedjelju igra na Giuseppe Meazzi.

Džeko bi u ovom susretu trebao zaigrati od prve minute, a društvu u fazi napada pravit će mu argentinska zvijezda Lautaro Martinez.

Ovo su potencijalni sastavi Intera i Napolija pred veliki derbi prvog dijela sezone u Seriji A.

Inter (3-5-2): Handanović; Skriniar, Ranocchia, Dimarco; Darmian, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić; Lautaro Martinez, Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli (4-2-3-1): Ospina, Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mario Rui; Fabiàn, Anguissa; Politano, Zielinski, Insigne; Osimhen.

Dijamant je ove sezone nastupio u 12 utakmica u Seriji A i ima učinak od sedam golova i dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.