Ronaldo "ukrao" Džekinu devetku

Poznat je i razlog

Ronaldo "ukrao" Džekinu devetku

A. Čaušević

Edin Džeko je ljetos nakon šest godina provedenih u Romi prešao u Inter.

Prilikom dolaska u prošlosezonskog osvajač Serije A Džeko je zadužio broj 9 na leđima, isti koji je šest sezona nosio kao član Rome.

Interesantno da je minulog vikenda Interov broj 9 korišten u druge svrhe, a razlog je odlazak u penziju jednog od najvećih sportista svih vremena.

Naime, legendarni Luis Nazario da Lima Ronaldo je na kratko ukrao Džekinu "devetku", radi dostojnog oproštaja Valentina Rossija.

Rossi je u Valenciji vozio svoju posljednju utrku u višedecenijskoj karijeri, a na oproštaj mu je stigao i legendarni Brazilac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tom prilikom Ronaldo je sada već bivšem italijanskom motociklisti poklonio Interov dres iz aktuelne sezone sa svojim imenom i posebnom posvetom.

Ovaj potez Ronalda i ne iznenađuje pošto je dugo vremena veliki prijatelj sa Rossijem koji svojevremeno brazilskog asa nazvao svojim sportskim idolom iako se bavi potpuno drugim sportom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

K79
Doktor Vale covjek koji je spasio MotoGP od propasti, Ronaldo, Maradona, Jordan, Tyson samo su neki od sportista koji su ovom covjeku javno odali priznanje ! GRAZIE Grande Vale !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi