Ne želi da ide na Old Trafford

Englezi objavili da mijenja Solskjaera, a on poručio: "Da li je danas prvi april i dan šale?"

Endin Čaušević

Norveški stručnjak Ole Gunnar Solskjaer sinoć je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda.

Manchester United jučer je doživio novi poraz i to na gostovanju kod Watforda koji je savladao Crvene đavole sa 4:1.

Već nakon meča bilo je jasno da ovog puta Solskjaera ne može ništa spasiti i da mu je potrebno čudo da ostane na klupi Manchester Uniteda.

Klub s Old Trafforda saopštio je sinoć da je Solskjaer dobio otkaz zbog loših rezultata, a u narednim danima očekuje se da klub pronađe zamjenu za norveškog stručnjaka.

Već se odavno špekuliše o tome ko bi mogao biti novi trener Uniteda kada Solskjaer dobije otkaz, ali jasno je da engleski klub nema previše izbora.

Skoro svi proslavljeni treneri su već zauzeti i pod ugovorima, a na čelnicima Uniteda je malo vremena da uspiju nagovoriti nekog od njih da preuzme ovaj klub.

U medijima se pojavila informacija da je na listi želja i Luis Enrique koji je trenutno selektor reprezentacije Španije. No, Enrique je odmah demantovao ikakva povezivanja s Manchester Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan od novinara La Sexte kontaktirao je Enriquea i pitao ga da li ima istine u tome da ide u United, a on je samo krako prokomentarisao: "Da li je danas prvi april i dan šale?".

Enrique je jasno dao do znanja da uopšte nema namjeru da napušta reprezentaciju Španije i da mu je u cilju da ostane na klupi Crvene furije do kraja svog ugovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.