Foto - EPA

Bit će mu ponuđen posao

Sprema li se povratak Josea Mourinha u Englesku?

Midhat Šljivak

Jose Mourinho postao je proteklog ljeta novi trener Rome.

Legendarni Portugalac nije međutim donio neku veliku revoluciju u redove rimske Vučice koja i ove sezone izgleda dosta skromno na terenu.

Istina, Roma je peta u prvenstvu Italije, ali gotovo svaka bitna utakmica je izgubljena i jasno je kako ovaj tim nema kvalitet za vrh tabele.

Slična stvar se dešava u Engleskoj s ekipom Evertona. Tim s Goodison Parka uložio je dosta novca u tim u prethodnim godinama, ali jednostavno se ne mogu podići iznad prosjeka.

Zbog toga je sudbina čuvenog Rafaela Beniteza na klupi ovog tima pod upitnikom, a engleski The Mirror tvrdi da bi španskog trenera na klupi Evertona mogao zamijeniti upravo Mourinho.

Niko nije oduševljen poslom kojeg radi Benitez. Vrlo je moguće da će on već u narednim danima dobiti otkaz, a Mirror tvrdi da čelnici Evertona planiraju ponuditi posao Mourinhu.

S obzirom na to da je u Romi svega nekoliko mjeseci i da je imao velike planove, teško je očekivati da bi ovaj posao prihvatio, ali nikad se ne zna.

Jose je godinama bio glavna atrakcija među menadžerima u Engleskoj, a vodio je u dva navrata Chelsea te Manchester United i Tottenham.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo je iz Londona došao u Rim prije nekoliko mjeseci, ali za sada njegov boravak u glavnom gradu Italije se ne može smatrati uspješnim.

Posebni je odradio 23 utakmice na klupi Rome i ima učinak od 13 pobjeda, osam poraza i dva neriješena rezultata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.