Šou Mourinha na Olimpicu: Održao monolog, odbio odgovoriti na pitanja i otišao u svlačionicu

Svjestan da je Inter dosta jači od Rome

Šou Mourinha na Olimpicu: Održao monolog, odbio odgovoriti na pitanja i otišao u svlačionicu

E. Čaušević

Fudbaleri Rome doživjeli su večeras težak poraz na svom terenu od Intera (0:3) u derbiju 16. kola Serije A.

Inter je očitao fudbalsku lekciju Vučici u ovoj utakmici, a pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon prvog poluvremena kada su gosti vodili sa 3:0.

Prvi gol vidjeli smo u 15. minuti kada je Calhanoglu pogodio direktno iz kornera, a devet minuta kasnije na 2:0 povisio je Edin Džeko koji nije htio da slavi gol iz poštovanja prema dojučerašnjem klubu.

Konačan udarac Inter je ekipi Rome zadao u 39. minuti. Bastoni je centrirao s lijeve strane, a sjajan pogodak glavom postigao je Dumfries za konačnih 3:0.

Roma ove sezone ne blista baš najbolje, a Jose Mourinho se sve češće nalazi na meti kritika. Portugalac se nakon meča našao u centru pažnje zbog svog "nastupa" pred kamerama.

Naime, dok je davao izjavu nakon utakmice nije dopustio novinarima da mu postavljaju pitanja, te je održao monolog i na kraju otišao u svlačionicu.

"Izvinjavam se vama u studiju i ljudima kod kuće koji su možda zainteresovani za vaša pitanja, ali večeras na njih neću odgovarati", počeo je Mourinho izjavu na DAZN-u i nastavio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inter je jači od nas i kad smo u punom sastavu, a večeras smo bili oslabljeni zbog povreda nekih igrača i oni su pokazali da su dosta jači od nas. Prošle sezone Inter je imao 29 bodova više od Rome i danas je u ovakvom sastavu bilo dosta teško igrati".

"Abraham i Karsdorp su suspendovani, El Shaarawy, Pellegrini i Spinazzola su povrijeđeni, a Afena-Gyan ima koronu. Svi oni nisu igrali i to je bio veliki problem. Imali smo neke šanse večeras, ali nismo zabili gol. Čestitam Interu i želim im sreću u narednim mečevima", zaključio je Mourinho i otišao u svlačionicu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bosnjak19781998
prevara od trenera, vrijeme ga pregazilo, iduća stanica turska
6 2
Marco_Materazzi
Mourinho gospodin kao i uvijek. Zelimo i mi tebi srecu i da nekako izboris ligu prvaka sledece sezone! Forza Inter! Grande Mou!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi