Kraj jedne kultne ere

Stigle vijesti koje se baš ne sviđaju navijačima Milana

Haris Zilić

Uskoro će doći i kraj jedne kultne fudbalske priče.

AC Milan neće više igrati utamice na San Siru, obzirom da se uveliko planira gradnja novog modernog stadiona i to u što bržem roku.

Direktor Ivan Gazidis rekao je da je izgradnja novog stadiona ključna za uspješnu budućnost milanskog kluba i da će to biti vrijedan projekat i za evropski fudbal.

Međutim problem su i navijači jer neki ne žele da Rossoneri sele sa San Sira smatrajući da bi to ubilo dio historije i kulta jednog od najtrofejnijih evropskih klubova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što navijačima može biti utjeha je činjenica da se stadion neće rušiti jer je i gradski rival Inter najavio izgradnju novog stadiona, tako da će milanski stadion biti uspomena na jedno dugo i vrijedno fudbalsko vrijeme,.

San Siro je izgrađen 1926. godine, a otad se četiri puta renovirao. Bio je domaćin SP u Italiji, domaćin finala Lige prvaka, kao i završnice Lige Nacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.