Čekaju se ključni testovi

Hoće li se protivnik BiH povući sa Evropskog prvenstva?

Admin Čaušević

Najveći problem za većinu učesnika Evropskog prvenstva u rukometu predstavlja koronavirus. 

Na sreću, u bh. taboru tih problema nema jer su testovi rađeni u utorak bili negativni pa selektor Ivica Obrvan može u miru nastaviti s pripremama.

Što se tiče rivala BiH na turniru situacija nije bezazlena u Češkoj gdje bi današnji testovi mogli biti ključni za nastup ove selekcije na EP.

Česi su utorak radili testove. Zabilježena su dva pozitivna slučaja, a iz ljekarskog tima je saopšteno da će testovi u srijedu biti ključni.

"Osobe koje su pozitivne su u izolaciji, dok se čekaju analize testova da li se radi o Delti ili Omicron varijanti koronavirusa", saopštio je timski doktro Vlastimil Karlik.

Reprezentacija Češke je prošle godine zbog Covida-19 povukla učešće za Svjetskog prvenstva, a umjesto njih je upala Sjeverna Makedonija.

Česi se trenutno pripremaju u Ostravi, a svoj put u Slovačku su planirali za 11. januar. Osim sa BiH, još su u grupi sa Švedskom i Španijom.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U drugu grupnu fazu će preći po dvije provplasirane ekipe iz šest grupa. Prenose se bodovi osvojeni protiv ekipa koje su također prošle dalje. 

Grupa u kojoj se nalazi BiH se križa sa grupama D (Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska) i F (Norveška, Rusija, Slovačka, Litvanija). 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.