Švedska i Češka prošle dalje
EPA

Evropsko prvenstvo

Švedska i Češka prošle dalje

U naredni krug Evropskog rukometnog prvenstva plasirala se i selekcija Švedske.

Prolaz dalje Šveđani su potvrdili savladavši u Gothenburgu Poljsku sa 28:26, a susret je, kako i sam rezultat govori, protekao u neizvjesnosti. Tokom cijele utakmice vodstvo se smjenjivalo, sve do samog finiša kada se Šveđani uspjevaju 'odlijepiti' i doći do druge pobjede na Evropskom prvenstvo.

Do pobjede Švedsku su vodili Du Rietz, Gottfridsson, Nilsson i Pettersson sa po pet pogodaka, dok Poljacima nije pomogao ni danas sjajni Sicko koji je postigao osam.

Plasman u narednu fazu osigurala je također i Češka. Za prolaz Češkoj je bio dovoljan i minimalan poraz, no na kraju su uspjeli slaviti sa 23:19. Nakon prvog poluvremena bilo je 10:9 za Ukrajinu, ali Češka je preokrenula u nastavku i došla do rezultata vrijednog prolaska u drugi krug.

Najefikasniji kod Čeha bio je Babak sa šest pogodaka, dok je kod Ukrajine Kozakevych postigao četiri.

Evropsko prvenstvo, grupa B:

Ukrajina - Češka 19:23

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Ukrajina: Akimenko (2), Buinenko (1), Chychykalo, Denysov (2), Doroschchuk (2), Gorkovsky, Horika (2), Ilchenko (1), Komok, Kuakevych (4), Ostroushko (3), Shevelev, Terekhov, Tilte, Zhuk, Zhukov (2).

Češka: Babak (6), Becvar, Cip, Galia (1), Horak (1), Hrstka (1), Jurka (3), Kasparek (1), Mojzis (1), Mrkva, Mubenzem (4), Slachta, Solak, Vanco (2), Zdrhala (3), Zeman.

Top Komentari

pero98
Nece Cesi se dobro provest u 3 kolu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi