Pobjeda Bjelorusije protiv Češke u jako tvrdoj utakmici
FOTO: EPA

Evropsko prvenstvo

Pobjeda Bjelorusije protiv Češke u jako tvrdoj utakmici

E. Oštraković

Bjelorusija i Češka su odigrale svoju drugu utakmicu u drugom krugu, a pobjedu je ostvarila reprezentacija Bjelorusija i to sa 28:25.

Reprezentacija Bjelorusije bila je blagi favorit na ovom susretu, a na kraju je uspjela da upiše pobjedu.

Ipak, pobjeda je sasvim zaslužena jer je Bjelorusija tokom cijelog susreta imala prednost, te je diktirala tempo igre.

Na poluvremenu su rukometaši Bjelorusije imali prednost od 13:11, te se već tada dalo naslutiti da bi trebali opravdati ulogu favorita.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U drugom poluvremenu su se rukometaši Češke uspjeli nekoliko puta vratiti rezultatski u ovaj susret, ali nisu uspjeli ostvariti pobjedu.

Tako su Bjelorusiji ostale teoretske šanse za prolazom u polufinale, ali teško je vjerovati da mogu napraviti takvu senzaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi