Stiglo je veliko olakšanje za rukometnu reprezentaciju BiH

Odlična vijest

Stiglo je veliko olakšanje za rukometnu reprezentaciju BiH

Admin Čaušević

Rukometaši BiH se već neko vrijeme pripremaju za Evropsko prvenstvo. 

Do turnira u Slovačkoj je ostalo manje od deset dana te izabranici Ivice Obrvana vrše posljednje pripreme za završnu smotru najboljih.

U skladu sa pravillnikom EHF-a delegacija rukometne reprezentacije BiH je testirana na koronavirus i svi testovi su bili negativni.

Ovo je svakako veliko olakšanje i zaista odlična vijest obzirom da u ostalim selekcijima ima pozitivnih pa koronavirus praktično kroji sastave.

Rukometne Zmajeve u narednim danima očekuju utakmice u Osijeku gdje će na Croatia Cupu igrati protiv Hrvatske i Rusije.

Podsjećanja radi sastav bh. selekcije za Evropsko prvenstvo izgleda ovako:

Oglasi

Golmani: Benjamin Burić (Flensburg), Admir Ahmetašević (Wisla Plock), Nebojša Bojić (Celje);

Krila: Alen Ovčina (Sloboda), Vlado Draganić (Borac), Enes Keškić (Ludwigshafen), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Luka Perić (Borac);

Pivoti: Adin Faljić (PPD Zagreb), Elmir Građan (Eurofarm Pelister), Dragan Šoljić (Ademar Leon);

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Bekovi: Mirko Herceg (Csurgoi), Dino Hamidović (Gyongyos), Edin Klis (PPD Zagreb), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Josip Perić (Eurofarm Pelister), Milan Vukšić (Izviđač), Marko Lukić (Borac), Ivan Karačić (Maccabi), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Aleksandar Milojević (Leotar).

Rukometni Zmajevi evropski šampionat otvaraju 13. januara od 20.30 sati utakmicom protiv Švedske. Dva dana kasnije od 18 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, također u 18 sati, na rasporedu je posljednji susret grupe E protiv Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi