Inter gostuje u Bergamu

Je li došlo vrijeme za prekid golgeterskog posta? Džeko večeras protiv kluba kojem baš voli zabiti

E. Ganibegović

Bh. napadač Edin Džeko igra u sjajnoj formi u dresu Intera.

Odličnu utakmicu odigrao je Dijamant prije četiri dana u finalu Superkupa protiv Juventusa, izborio penal i osvojio prvi trofej otkako je stigao u Italiju.

Ipak, došlo je vrijeme i da se prekine golgeterski post. Džeko je nastupio na pet od posljednjih šest utakmica Intera i nije postigao niti jedan pogodak.

Posljednji gol postigao je još četvrtog decembra i to "svojoj" Romi kada je Inter slavio na Olimpicu s 0:3 u 16. kolu Serije A.

Večeras lider na tabeli gostuje kod Atalante u okviru 22. kola i bit će to prilika da se dodatno učvrste na prvom mjestu na tabeli.

Treba istaći da je Atalanta tim kojem Džeko itekako voli zabiti. Protiv njih je u karijeri na 13 utakmica postigao sedam golova i dodao jednu asistenciju, a više golova postizao je samo protiv Manchester Uniteda i Plzena (9), te Stuttgarta (8).

Sedam puta je Dijamant tresao mreže i Sampdorije, Bologne i Hoffenheima, a zanimljivo je da protiv Atalante ima samo jednu pobjedu, te po šest remija i poraza, pa je možda došlo vrijeme i za drugu pobjedu protiv tima iz Bergama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dijamat ove sezone ima 11 golova i šest asistencija u dresu Intera, a od toga je osam pogodaka i četiri asistencije uknjižio u Seriji A.

Utakmica Atalanta - Inter na rasporedu je od 20:45 na Gewiss stadionu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.