Newcastle odbijen u Parizu, ali završava posao u Bergamu
Foto - EPA

Nijemac dogovorio uslove

Newcastle odbijen u Parizu, ali završava posao u Bergamu

M. Šljivak

Engleski Newcastle bi do kraja januarskog prelaznog roka mogao biti jači za nekoliko novih imena.

Najbogatiji tim svijeta pokušava sve kako bi doveo što kvalitetnija pojačanja u borbi za opstanak u Premiershipu.

Za sada su u ekipu sa St. James Parka stigli napadač Chris Wood iz Burnleya i desni bek Kieran Trippier iz Atletico Madrida, no navijači nisu previše zadovoljni.

Oni su očekivali mnogo veća imena u klubu, ali činjenica je da Svrake trenutno nisu previše atraktivne za istinske zvijezde.

Pokušao je Newcastle prethodnih dana dovesti i sjajnog golmana PSG-a Keylora Navasa. Poslali u ponudu francuskom klubu, ali je ona odmah odbijena.

Oglasi

PSG ne želi da ostane bez iskusnog čuvara mreže koji je i ove sezone prvi izbor u timu iz Pariza usprkos dolasku Gianluigija Donnarumme.

Ipak, tim Edieja Howea mogao bi biti jači za sjajnog njemačkog fudbalera Robina Gosensa iz Atalante.

Ovom 27-godišnjem fudbaleru koji igra po lijevoj strani Newcastle je ponudio platu od tri i po miliona eura neto i on je ponudu prihvatio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Atalanta je za sada protiv odlaska jednog od najboljih fudbalera kluba, ali ostaje da se vidi hoće li tim iz Bergama prihvatiti ponudu koja dođe.

Gosens je od 2017. godine član Atalante. Odigrao je 157 utakmica i ima učinak od 29 golova i 21 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi