Zbog ovog transfera Paulo Dybala mogao bi postati omražen u Torinu

Seli kod ljutih rivala!?

Zbog ovog transfera Paulo Dybala mogao bi postati omražen u Torinu

E. Ganibegović

Paulo Dybala vrlo lako bi mogao napustiti Juventus.

Argentinac ugovor sa Starom damom ima do kraja ove sezone, a još uvijek ga nije produžio.

Podsjetimo, italijanski mediji su prije nekoliko dana prenijeli da je Juventus promijenio određene stvari u ugovoru koji je prvobitno već bio dogovorio s Dybalom i koji je ovaj bio voljan potpisati, no sada su stvari postale mnogo komplikovanije.

Dybala je ugovor s timom iz Torina trebao potpisati do 2026. godine uz primanja od osam miliona eura godišnje, no Juventus je u posljednjim momentima odlučio da se predomisli i da Dybali ponudi ugovor do 2025. godine, a osam do deset miliona eura mogao bi dostići samo putem određenih bonusa uz manju fiksnu platu.

Sada ugledna La Gazzeta dello Sport prenosi da je za njegove usluge zainteresovan Inter našeg Edina Džeke i trenutni lider u Seriji A. Marotta je navodno već u pregovorima s njegovim agentom i Inter mu može garantovati platu od 7,5 miliona eura po sezoni uz određene bonuse, kao i bonus za potpis ugovora.

Situacija između Dybale i Juventusa nije nimalo dobra i brojni mediji prenose kako Argentinac neće ostati na Allianz stadionu.

Podsjetimo, Dybala je u Juventus stigao iz Palerma 2015. godine za 41 milion eura, a karijeru je počeo u Institutou u rodnoj Argentini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S Juventusom je pet puta bio prvak Italije, četiri puta Kup ove zemlje i tri puta Superkup. Do četvrtog je mogao doći sinoć, ali je poražen u finalu od Džekinog Intera.

Za reprezentaciju Argentine nastupio je ukupno 31 put i postigao samo dva gola.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Tooo Dibala nemoj ni slaviti!!! Kako je samo ljut!!! JBM im mater Dibala svim alegrijevcima sirem svijeta koji kazu kako te ima jednu tekmu pa 5 nema! Prvo ovom venceu i irfanu a onda jos more mama!!! MAMU VAM JBM JA I DYBALA SVIMA!!! Degenerici glupi!!! Svim srcem protiv alegrija, NE DAO BOG DA ZAVRSIMO NA 4 MJESTU!!!
3 10
Dzematlija
Ma ostace ba. Vodjecete da ce ostati
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije