Iz Intera

Chelsea Kovačiću dovodi saigrača iz reprezentacije Hrvatske?

Eldar Ganibegović

Trener Chelseaja Thomas Tuchel muku muči s lijevom stranom svoje ekipe nakon teške povrede Bena Chillwela. 

Chelsea je tako ostao samo na Alonsu čijim partijama u Londonu baš i nisu zadovoljni, pa su se već u januaru okrenuli dovođenju provjerenog pojačanja.

Engleski mediji prenose da bi aktuelnog prvaka Evrope mogao pojačati Ivan Perišić i tako riješiti glavobolju Thomasa Tuchela. Perišiću ugovor s Interom ističe na kraju sezone i čini se da ga ne namjerava produžiti, a već od 1. januara ima pravo da pregovara s drugim klubovima.

Također se navodi da je Inter spreman da sasluša ponude za Hrvata, s obzirom na to da u ovom prijelaznom roku još uvijek za njega mogu dobiti obeštećenje.

Perišić je ove sezone jedan od najstandarnijih igrača Intera. Odigrao je 25 utakmica u svim takmičenjima i postigao četiri gola uz dvije asistencije.

Podsjetimo, on je član Intera od 2015. godine kada je stigao iz Wolfsburga, a odigrao je jednu sezonu kao posuđen igrač u Bayernu iz Minhena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije Perišića, Chelsea je na radaru imao još jednog bivšeg saigrača Edina Džeke, Lucasa Dignea, koji je napustio Everton i u transferu vrijednom 30 miliona eura pojačao Aston Villu.

Digne se također povezivao i s prelaskom u Inter i Napoli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.