Tuchel javno kritikovao Lukakua nakon poraza od Manchester Cityja

"Treba mu pomoć"

Tuchel javno kritikovao Lukakua nakon poraza od Manchester Cityja

Eldar Ganibegović

Chelsea je jučer poražen od Manchester Cityja s minimalnih 1:0 u 22. kolu engleskog Premiershipa.

Gol vrijedan tri boda je u 70. minuti postigao belgijski veznjak Kevin de Bruyne.

Svih 90 minuta je u napadu Chelseaja odigrao njegov reprezentativni kolega Romelu Lukaku, imao nekoliko prilika od kojih se izdvaja onaj šut iz 48. minute kada mu je Ederson sjajno odbranio, no nije postigao gol i na taj način pomogao svojoj ekipi da izbjegne poraz.

Nakon utakmice javno je trener Chelseaja Thomas Tuchel iznio kritike na račun svog napadača.

"Lukaku je imao mnogo izgubljenih lopti i to bez pritiska u obećavajućim situacijama. Imao je dobre šanse. Naravno, želimo da mu pomognemo. On je dio našeg tima i ponekad je i njemu potrebna pomoć", rekao je Tuchel o Lukakuu, a generalno o igri imao je jasan zaključak:

"Ako pogledamo kako smo igrali u prvom poluvremenu, jasno je da možemo i moramo više."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lukaku je ove sezone odigrao 22 utakmice za londonski tim u svim takmičenjima, a postigao je osam golova i dodao dvije asistencije.

Chelsea je ovim porazom skoro pa sigurno ostao bez borbe za titulu, s obzirom da za prvoplasiranim Cityjem koji ima 56 sada zaostaje 13 bodova, dok je Liverpool s dvije utakmice manje na trećoj poziciji s 42 boda.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
imas ti i srece vise nego znanja,olako si ti ligu evrope dobio,al et hajd trener si ko fol,vjeruju ti zato sto si Njemac.
0 2
Miskee
Prije svega, Tuchel je odlican menadzer. Lukaku nije trebao Chelseajeu, jer je jasno i dokazano da covjek nije za EPL.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi