Je li došlo vrijeme za prekid golgeterskog posta? Džeko večeras protiv kluba kojem baš voli zabiti

Inter gostuje u Bergamu

Je li došlo vrijeme za prekid golgeterskog posta? Džeko večeras protiv kluba kojem baš voli zabiti

E. Ganibegović

Bh. napadač Edin Džeko igra u sjajnoj formi u dresu Intera.

Odličnu utakmicu odigrao je Dijamant prije četiri dana u finalu Superkupa protiv Juventusa, izborio penal i osvojio prvi trofej otkako je stigao u Italiju.

Ipak, došlo je vrijeme i da se prekine golgeterski post. Džeko je nastupio na pet od posljednjih šest utakmica Intera i nije postigao niti jedan pogodak.

Posljednji gol postigao je još četvrtog decembra i to "svojoj" Romi kada je Inter slavio na Olimpicu s 0:3 u 16. kolu Serije A.

Večeras lider na tabeli gostuje kod Atalante u okviru 22. kola i bit će to prilika da se dodatno učvrste na prvom mjestu na tabeli.

Treba istaći da je Atalanta tim kojem Džeko itekako voli zabiti. Protiv njih je u karijeri na 13 utakmica postigao sedam golova i dodao jednu asistenciju, a više golova postizao je samo protiv Manchester Uniteda i Plzena (9), te Stuttgarta (8).

Sedam puta je Dijamant tresao mreže i Sampdorije, Bologne i Hoffenheima, a zanimljivo je da protiv Atalante ima samo jednu pobjedu, te po šest remija i poraza, pa je možda došlo vrijeme i za drugu pobjedu protiv tima iz Bergama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dijamat ove sezone ima 11 golova i šest asistencija u dresu Intera, a od toga je osam pogodaka i četiri asistencije uknjižio u Seriji A.

Utakmica Atalanta - Inter na rasporedu je od 20:45 na Gewiss stadionu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dinouz
Nije najavljen da ce igrati od pocetka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi