Inter dovodi paklenu konkurenciju Džeki: Kloppov spasitelj stiže na Meazzu?

Stiže kao slobodan igrač

Inter dovodi paklenu konkurenciju Džeki: Kloppov spasitelj stiže na Meazzu?

E. Ganibegović

Inter bi na ljeto mogao dodatno pojačati konkurenciju u napadu.

Naime, kako italijanski mediji pišu, aktuelnom prvaku Italije ponuđen je Divock Origi, Liverpoolov džoker koji bi na Giuseppe Meazzu trebao stići kao slobodan igrač.

Origi je član Liverpoola od 2018. godine kada je stigao iz Wolfsburga, a sada je došlo vrijeme za rastanak. Nije u ozbiljnim planovima Kloppa i ove sezone je odigrao tek 10 utakmica, od čega čak pet u Ligi prvaka i uspio je postići pet pogodaka uz dvije asistencije.

Nedavno je i sam Klopp izjavio kako bi volio da Origi nađe trenera koji bi mu mogao dati više šanse za igru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Divock Origi je legenda! Nevjerovatan je napadač, ali iz raznih razloga ne igra tako često. Nadam se da će jednog dana naći trenera koji će mu davati više šanse nego ja. On je jedan od najubojitijih špiceva koje sam ja vidio. Ipak, naprijed imamo sjanu trojku (Mane, Firmino, Salah, op. a), pa zato ne igra mnogo. Iako je to tako, Origi opet voli klub i da svoj doprinos kad god to može", rekao je njemački stručnjak.

Origi bi tako bio peti napadač u Interu pored Edina Džeke, Lautara Martineza, Alexisa Sancheza i Joaquina Corree, pa bi bilo zanimljivo vidjeti ko bi napustio Inter. Jasno je da mjesta za svu petoricu ne bi bilo.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...dobar je Origi i drag mi je igrac,ali gdje ce on u istu recenicu sa Dzekom?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi