Preuzima PSG

Čini se da je to to što se tiče novog posla Zinedinea Zidanea

Eldar Ganibegović

Zinedine Zidane čini se ima novi posao.

Francuska legenda trebala bi preuzeti PSG, a nakon što smo ove najave čitali i prije desetak dana, to je sada potvrdio i britanski The Sun.

Zidane bi PSG trebao preuzeti na ljeto 2022. godine, dok bi njihov sadašnji menadžer, Mauricio Pochettino, trebao preći u Manchester United i naslijediti Ralfa Ranngnicka koji je tu kao privremeni menadžer.

Podsjetimo, Zidane je cijelu trenerku karijeru proveo u Real Madridu. Vodio je U17 momčad, bio asistent Carla Ancelottija na 60. utakmica 2013. i 2014. godine, bio asistent i glavni trener u Real Madrid Castilli.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon toga u dva navrata bio je šef struke prvog tima Real Madrida, s kojim je tri puta osvojio Ligu prvaka, dva puta špansku Primeru, po dva put španski i UEFA Superkup, te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Također, 2017. i 2018. godine 49-godišnjak je proglašen za najboljeg trenera na svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.