Opcija manje

Zatvorena su jedna vrata Erlingu Haalandu

Eldar Ganibegović

Erling Haaland će napustiti Borussiju Dortmund, jasno je to i pticama na grani.

Mnogi klubovi povezivali su se s s njim, a Deportes Cuatro prije nekoliko dana javio je da će Haaland birati između tri kluba, a to su Real Madrid, Barcelona i Manchester City.

Čini se da su za Haalanda jedna vrata zatvorena, a to su ona Manchester Cityja.

Iako je Guardiola izjavljivao da mu ne treba napadač, mediji na Otoku pišu kako će novo pojačanje Manchester Cityja biti Julian Alvarez, 21-godišnji napadač River Platea.

Navodno će City za njegove uslueg izdvojiti 24 miliona eura, a do kraja sezone fudbaler bi ostao na posudbi u argentinskom klubu za koji je već postigao 36 golova i podijelio 25 asistencija.

Haaland će tako izvjesno u Španiju, a čini se da je trenutno nešto bliži Barceloni nego Real Madridu.

Sjajni napadač je ove sezone za Milionere odigrao 19 utakmica i postigao čak 22 gola uz šest asistencija u svim takmičenjima. Ukupno je Norvežanin za trenutno drugoplasirani tim Bundeslige odigrao 77 utakmica i postigao 78 golova uz 21 asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je karijeru počeo u norveškom Bryneu iz kojeg odlazi u Molde. U januaru 2019. godine pojačao je Red Bull Salzburg, gdje je "eksplodirao" i za godinu dana prešao u redove Borussije.

Za reprezentaciju Norveške je na 15 nastupa ovaj 21-godišnjak postigao 12 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.