Betis sklapa ekipu za Ligu prvaka, stiže veliko pojačanje?

Treći su u Primeri

Betis sklapa ekipu za Ligu prvaka, stiže veliko pojačanje?

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Real Betis hit je u španskoj Primeri.

Ovaj tim je nakon 21 odigrane utakmice na trećoj poziciji s 37 bodova i vrlo lako bi se moglo desiti da ih naredne sezone gledamo u Ligi prvaka.

Čini se da tako razmišljaju i čelnici kluba s Benito Villamarin stadiona, s obzirom na to da su naciljali veliko pojačanje i to iz Manchester Cityja.

Kako mediji u Velikoj Britaniji prenose, na meti Betisa nalazi se Oleksandr Zinchenko, kojeg španski tim želi na posudbu do ljeta 2023. godine.

Ipak, na Etihadu bi više voljeli da Zinchenkov novi klub u potpunosti otkupi njegov ugovor koji važi do ljeta 2024. godine. Prema Transfermarktu, Zinchenko vrijedi 25 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Ukrajinac je 2016. godine stigao u City iz ruske Ufe, bio na posudbi u PSV-u, a karijeru je počeo u Shakhtaru iz Donetska.

Ove sezone je Zinchenko odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima za tim Pepa Guardiole i upisao dvije asistencije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Cuj 25 miliona Zicenko, ocito da ga se Siti zeli resiti malo je 25 mill, malo je.
4 0
irnes4
Valjda ubodu kao sa Fekirom
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi