Detalj sa meča protiv Venezije

Navijači Interovih rivala na nogama: Džeko u centru pažnje, VAR nije mogao ništa

Admin Čaušević

Edin Džeko je svojim golom donio pobjedu Interu nad Venezijom.

Nerazzurri su do trijumfa došli poslije preokreta, a pobjedonosni gol kapiten bh. reprezentacije je postigao u posljednjim minutama. To mu je bio već 12 pogodak u sezoni.

Desetkovani gosti pogođeni koronavirusom su prvi uspjeli postići gol na stadionu Giuseppe Meazza, da bi Nicolo Barella izjednačio rezultat u 40. minuti.

Golu je prethodio žestok duel na centru između Džeke i Modula kada je napadač Nerazzurra udario laktom igrača Venezije.

Već tokom, a i poslije utakmice počele su kružiti fotogafije kakvu modricu je zaradio Modulo zbog čega su navijači kako Venezije tako i Interovih rivala s kojim se Nerazzurri bore za Scudetto.

Mnogi su mišljenja da je Džekin lakat bio za prekršaja te da je sudija napravio grešku. Neki se i pitaju zašto VAR nije intervenisao.

Naime, nakon što je uslijedio ovaj kontakt igrači Venecije su najmanje dva puta bili u posjedu lopte, ali su je gubili poslije čega je i stigao gol Barelle.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada dođe do promjene posjeda lopte to znači da počinje nova akcija, tako da prema pravilniku takve situacije se ne mogu pregledati VAR tehnologijom.

S ovom pobjedom Inter je otišao na +5 Milanu, te +7 Napoliju koji danas igraju svoje mečeve protiv Juventusa, odnosno Salernitane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.