Džeko nikada ne ostaje dužan: "Inzaghi razumije fudbal"

Posebno se žalio na stanje terena

Džeko nikada ne ostaje dužan: "Inzaghi razumije fudbal"

Endin Čaušević

Edin Džeko večeras je u 90. minuti donio pobjedu Interu protiv Venezije.

Inter je uz dosta muke uspio da dođe do tri boda protiv Venezije, a junak je bio Džeko koji je zabio sjajan gol glavom za konačnih 2:1.

Dijamant je tako prekinuo niz od deset utakmica bez gola u italijanskom prvenstvu, te je do gola došao u najvažnijem trenutku za aktuelnog prvaka Italije.

Džeko je nakon utakmice dao svoj komentar za DAZN, a posebno se osvrnuo na stanje terena na Meazzi koji je večeras bio u zaista lošem stanju što je dosta otežalu igru domaćeg tima.

Također, osvrnuo se i na Inzaghija koji je i večeras Džeki dao šansu da odigra cijeli meč, a Dijamant mu se odužio na najbolji mogući način.

"Nema laganih utakmica i to smo vidjeli danas protiv Venezije. Došli smo na meč nakon 120 minuta igre protiv Empolija i teškog gostovanja u Bergamu i najvažnije danas je bilo da pobijedimo što smo i uspjeli", rekao je Džeko i nastavio.

"Nedostajali su moji golovi, ali ako ekipa pobjeđuje to je najvažnije. Lijepo je zabiti gol u 90. minuti. Inzaghi razumije fudbal i zna da napadač može riješiti utakmicu u posljednjoj minuti što se danas i desilo".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pauza dolazi u zaista pravo vrijeme jer smo umorni. Nadam se da će se i teren na Meazzi popraviti jer je danas bio katastrofa. Oni su se branili cijeli meč, a s ovakvim terenom nismo uspjeli da dođemo do naše igre jer se lopta stalno zaustavljala".

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone u Seriji A odigrao 21 utakmicu i uspio je zabiti devet golova i dodati četiri asistencije. Također, zabio je i tri gola u grupnoj fazi Lige prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
nije mi jasno kad pominju golove i asinstencije,zasto nepominju i penale napravljene nad njim,a to je cisto njegovo djelo puno vrjednije od svih asistencija,a bilo ih je podobro.
17 0
Zax
Prvi gol neregularan DZeko mu razbi glavu sudija ko izgubljen,ali Dzeko uradi radi onog za sta je doso nakraju u Inter,ovo su utakmice gdje se mora pibjediti,mrzim Inter respekt za Dzekaa?
1 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi