Vrijeme je

Legenda Manchester Uniteda od Pogbe traži da odgovori samo na jedno pitanje

Edmir Škorić

I navijači, ali i svi koji su na bilo koji način povezani s Manchester Unitedom žele da se situacija najzad razjasni.

Paul Pogba je 2016. godine stigao u Manchester United za tada, a i sada vrtoglavih 105 miliona eura to je bio naprosto praznik na Old Traffordu. Njegov dolazak dugo se slavio, ali godinama kasnije navijači smatraju da je preplaćen i da je, unatoč svom talentu i kvalitetama, neko ko je dao premalo.

Francuski veznjak već šest sezona nosi dres Uniteda, ali sa klubom nije ostvario zapažene rezultate i često je u sjeni onog starog dobrog Pogbe iz dana kada je nosio dres Juventusa.

Francuz je imao dosta nasuglasica sa menadžerima Uniteda, naročtio s Oleom Gunnarom Solskjaerom, a o njegovom odlasku iz kluba odavno se piše, no niko sa sigurnošću ne može reći kada će i hoće li Pogba mijenjati sredinu.

Legendareni Rio Ferdinand želi što prije saznati odgovor i pozvao je Pogbu da sam razjasni sve vezano za njegove planove u budućnosti.

"Navijači žele da znaju kakva je situcija. Da li si na našoj strani i ostaješ, da li još uvijek nisi odlučio ili sigurno odlaziš? Samo nam kaži to", poručio je Ferdinand.

Pogbu odavno prate Real Madrid i PSG, a u Manchsteru su sada već shvatili da bi mogli puno izgubiti jer 28-godišnjaku na ljeto ističe ugovor, nakon čega može neometano i bez odštete izabrati novog poslodavca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone Pogba je sveukupno upisao 14 nastupa, ostvario čak sedam asistsencija u Premiershipu i sve to u prvih nekoliko mečeva u sezoni, no nije postigao nijedan pogodak. Na terenu je posljednji put bio krajem oktobra u teškom (0:5) porazu od Manchester UIniteda.

Nakon toga je zbog crvenog kartona propustio dva meča., pa je uslijedila i povreda zbog koje je i danas van terena.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.