Čovjek koji je saopštio Ronaldu tragičnu vijest: "Nije želio odustati, želio je da igra"
Foto - EPA

Scolari se prisjetio teškog trenutka za Portugalca

Čovjek koji je saopštio Ronaldu tragičnu vijest: "Nije želio odustati, želio je da igra"

M. Šljivak

Otac Cristiana Ronalda, Jose Dinis Aveiro, preminuo je 2005. godine u 51. godini života.

Jose je imao ogromne probleme s alkoholom. Na kraju mu je jetra otkazala i prerano je preminuo.

Cristiano je imao 20 godina kada je ostao bez oca. Tek je bio na početku karijere, ali se na vijest o smrti oca ponio veoma profesionalno.

Tadašnji selektor Portugala Luiz Felipe Scolari bio je taj koji mu je saopštio tužne vijesti.

"Bilo je veoma teško. Bio je to trenutak koji je stvorio posebnu vezu između nas, vezu koja nadmašuje odnos trener-sportista", rekao je Scolari za Daily Mail i dodao je:

"Dobili smo vijest pred meč s Rusijom i niko nije znao, ali nije ni želio da mu to kaže. Rekao sam da ću ja jer sam znao kako je izgubiti roditelja. Moj otac je preminuo nekoliko godina ranije".

"Bio je tužan trenutak, ali nas je zauvijek povezao. Nije želio odustati. Tražio je da igra utakmicu i odigrao je fenomenalno. Rekao je: Danas ne mogu ništa učiniti za oca. Igrat ću sutra i zatim ću otići", istakao Scolari.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Brazilski stručnjak ima veliko mišljenje o Ronaldu, ali ne smatra ga najtalentovanijim kojeg je vodio u karijeri.

"On je fantastičan. Prava gol-mašina, ali i fantastična osoba. Nekad ne vidimo kako je dobra osoba van terena. Je li najtalentovaniji kojeg sam vodio? Nije najtalentovaniji, ali je najposvećeniji", istakao je Scolari.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Hajde moj Ronaldo ti si izgubio oca jer je cuger bio i alkohol ga pojeo. A što je moj PRESELIO koji je od rođenja molio se Bogu svaki dan i došao trenutak da preko puta mene je stajao 10 metara čekajući da pređe " tranše: i kada je mislio da je prestao da puca , krenuo i CHETNIK ga pogodio po sred glave na moje oči. I vidi razlike jbt kako CR7 izgubi oca a kako ja???? Mamu li im CHETNICKU ( ovi su bili srbijanci iz Niša)
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi