Ne predaju se

Rusi ne odustaju: Želimo igrati baraž za Svjetsko prvenstvo!

Eldar Ganibegović

U fudbalskoj reprezentaciji Rusije još uvijek se ne mire s tim da su izbačeni iz baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Na terenu žele da se bore za mjesto na Mundijalu i to kroz baraž koji su zaslužili - na terenu.

Iako su ih, kako reprezentaciju tako i ruske klubove, suspendovali UEFA i FIFA, selektor Valeri Karpin je okupio reprezentativce koji su odigrali prijateljsku utakmicu protiv mlade selekcije.

Rusi su se na odluke FIFA-e i UEFA-e žalili Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), a utakmice baraža već se igraju.

Njihov rival Poljska (trebao im je biti rival u polufinalu 24. marta) automatski je prošao dalje i sutra treba da igra na Šleskom stadionu finalni meč protiv Švedske koja je izbacila Češku u drugom polufinalu ovog miniturnira.

Selektor Rusije Valeri Karpin ipak ne odustaje.

"I dalje se tome nadam, a koji su preduslovi za to teško je reći. Situacija se mijenja svakim danom. Za sada možemo samo da se nadamo najboljem", rekao je selektor Rusije i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ako bi se to desilo, bio bi to trijumf pravde i zdravog razuma. U idealnom slučaju, trebalo bi da dobijemo pravo na baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo. A kako će to izgledati, vjerovatno, nije na meni da odlučujem."

Do ovoga, budimo realni, teško da će doći.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.