Ruski rekorder: Kremlj je od moje bivše supruge napravio zombija i obrisao joj mozak

Oleg Salenko se oglasio

Ruski rekorder: Kremlj je od moje bivše supruge napravio zombija i obrisao joj mozak

Edmir Škorić

Oleg Salenko (52), bivši ruski nogometni reprezentativac, tvrdi da je Kremlj od njegove bivše supruge napravio zombija.

Salenko je bivši sjajni ruski nogometaš čiji je otac bio Ukrajinac, a majka Ruskinja. Rođen je u Sankt Peterburgu, ali je odlučio da napusti Rusiju i sada priča o propagandnom stroju Kremlja.

"Imam, da tako kažem, jedinstvenu situaciju. Rođen sam u Rusiji i tamo sam živio važan dio svog života. Tamo imam porodicu – prvu ženu i sina. Ne želim više vidjeti svoju bivšu ženu: propaganda Kremlja pretvorila ju je u zombija, obrisala joj je mozak", rekao je Salenko.

"Nedavno me jedan španski novinar pitao o Svjetskom prvenstvu 1994. Rekao sam mu da je u tom timu bilo pet Ukrajinaca i dva Bjelorusa. To je bila Rusija!".

"Jasno sam dao do znanja zapadnim novinarima: moramo brzo zaustaviti rat, vršiti pritisak na javnost, vršiti pritisak na vlade u svim zemljama. Sankcije su sankcije, korisne, ali Ukrajini treba oružje", rekao je Salenko, prenosi Sport.ua.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

On je postavio rekord kada je 1994. godine postigao čak pet golova u pobjedi Rusije nad Kamerunom (6:1), no unatoč tome njegova reprezentacija nije prošla grupnu fazu. Nakon njega, niko od nogometaša nije uspio dati pet golova na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva.

Salenko je karijeru započeo u Zenitu, a potom je prešao u Dinamo Kijev. Kasnije je igrao u Španiji za Logrones, pa u Valenciji, bio je i član Glasgow Rangersa, Istanbula, Cordobe i Pogona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi