Rođen je u Posušju: "Nisam siguran da bih igrao za BiH, želim igrati za Rusiju"
Foto: Twitter - «Рубин» Казань

Sada mora napustiti Rusiju

Rođen je u Posušju: "Nisam siguran da bih igrao za BiH, želim igrati za Rusiju"

Eldar Ganibegović

Agresija Rusije na Ukrajinu mnogo je promijenila i u svijetu sporta.

Osim što je Rusija diskvalifikovana iz skoro svih međunarodnih sportskih takmičenja, mnogo problema imaju i njihovi fudbalski klubovi.

Izbačeni su iz UEFA-inih takmičenja za ovu sezonu, a i igrači ih redom napuštaju.

Još jedan takav primjer dolazi iz Kazana. Naime, igrač rođen u Posušju, Silvije Begić, mora dignuti sidro i napustiti Rusiju.

Begić je karijeru počeo u Posušju nakon igranja u juniorima Imotskog, igrao je još za Kamen, Rudeš i Inter Zaprešić iz kojeg 2017. godine odlazi u Orenburg. U septembru 2021. godine otkupčjuje ga Rubin, šalje na posudbu u Samaru, a od drugog februara ponovo je u Rubinu.

Na njegovu žalost, samo dva dana nakon povratka u Rubin započela je ruska agresija i problemi su se krenuli redati sami od sebe, a sada je i on sam odlučio da napusti Rusiju.

Podsjetimo, Begić je kanio i uzeti ruski pasoš i zaigrati za reprezentaciju te zemlje, što je potvrdio u nedavnoj izjavi.

"Ne želim zvučati bahato, ali nisam siguran da bih se odazvao pozivu iz Bosne i Hercegovine", rekao je Begić i dodao:

"Imam ruske agente i sređujem papire kako bih dobio njihov pasoš. Tako više neću biti stranac u ruskoj Premier ligi, a želim zaigrati i za njihovu reprezentaciju."

Top Komentari

SeoRusilac
Silvije Izbjeglica Begić. Čovjek bez identiteta. Ne zna jel Rus,Hrvat ili nešto treće
10 2
Husrefbeg22
Svi zapadnohercegovacki i dalmatinski Begici su Bosnjaci, ciji su preci poslije Karlovackog mira (1699) ostali na tim prostorima. Cijena opstana bila je pokrstavanje (pokatolicvanje). Danas su ti potomci nekadasnjih Hrvata najveca olos i mrzioci Bosn ei Bosnjaka (svojih korijena).
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti