Foto: Instagram @kravchuk_10

Filmska priča

Ukrajinac pobjegao iz Rusije, pa stigao u jedan od najboljih klubova u Evropi

Eldar Ganibegović

Ruska agresija na Ukrajinu traje od 24. februara. 

Ukrajinski veznjak Andriy Kravchuk u trenutku napada bio je u Turskoj, u kampu s Torpedom iz Moskve kada je Rusija napala Ukrajinu.

Kravchuk se u kratkom vremenu odvojio od ruskog drugoligaša, a pomogao mu je Oleksandr Zinchenko, Ukrajinac iz Manchester Cityja, da stigne u Englesku i to u trening kamp Građana.

Porodica mu je ostala u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, ali mladi ukrajinski igrač nije mogao sakriti oduševljenje što je počeo trenirati u tako važnom klubu.

"Ne mogu opisati kako se sada osjećam... Tako sam zahvalan Manchester Cityju što mi je pružio priliku da treniram u klubu. I hvala Oleksandru Zinchenku na toploj dobrodošlici", napisao je Kravchuk na svom Instagram profilu.

Manchester City nije komentarisao ova dešavanja i najvjerovatnije neće ponuditi ugovor Andriju Kravchuku, koji trenutno trenira s U23 ekipom višestrukog prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cijena ukrajinskog fudbalera prema Transfermarktu iznosi 350 hiljada eura. 

Inače, Kravchuk je karijeri počeo u omladincima Shakhtara, igrao je za Olimpik iz Donetska, a od februara prošle godine bio je član Torpeda. Ove sezone je na 22 nastupa u svim takmičenjima upisao tri asistencije za ruski klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.