Čovjek koji je odbio alkohol doživio poniženje kod Guardiole, sada želi oprost: "Nemam mu ni broj"

Kaže da uopšte nema njegov broj telefona

Čovjek koji je odbio alkohol doživio poniženje kod Guardiole, sada želi oprost: "Nemam mu ni broj"

Admin Čaušević

Pep Guardiola je već godinama među najboljim trenerima svijeta, međutim postoje igrači s kojim i nije bio u najboljim odnosima. 

Manje-više je svima poznato da mu se uopšte nije dopao Zlatan Ibrahimović pa je Šveđanin bh. korijena nakon samo jedne sezone otišao s Nou Campa.

Guardiola je i Barceloni trenirao i Yayu Tourea kojeg je nekako olako pustio u Manchester City 2010. godine u Manchester City za 30 miliona eura.

Nekada jedan od najboljih veznjaka svijeta i sjajni stručnjak su ponovo zajedno radili u Cityju, a njihova saradnja je trajala od 2016. do 2018. godine kada je Toure napustio klub kao slobodan igrač.

Prije nekoliko godina Toure se osjećao poniženim od strane Guardiole te je tada španskog stručnjaka optužio da ne voli igrače iz Afrike, a sada na te riječi gleda kao grešku.

"Mislio sam da je ljubomoran na mene, da me gleda kao na rivala, kao da sam mu oduzeo pozornicu. Možda Afriknci uvijek nisu tretirani na isti način", rekao je bivši fudbaler 2018. godine.

Oglasi

Četiri godine kasnije priznao je da se izvinio za svoj gest, ali da nije dobio odgovor.

"Želim ga vidjeti. Bio bih oduševljen. Trebam razgovarati s ljudima koji osjećaju strast prema fudbalu. Nisam u kontaktu s njim jer nemam njegov broj telefona", rekao je Toure.

Inače, osim po sjajnim potezima na terenu i majstorskim golovima Toure je ostao upamćen po sceni od prije desetak godina kada je odbio šampanjac poslije jednog susreta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne pijem alkohol jer sam musliman", kazao je tada Toure te šampanjac proslijedio bivšem saigraču Joleonu Lescottu.

Inače, Toure se od fudbala oprostio prije dvije godine, dok je Guardiola i dalje na klupi popularnih Građana.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Najnovije vijesti