Foto - EPA

Kup Italia, polufinale

Mnogi su šokirali Juventus, ali Fiorentina nije mogla: Stara dama je u finalu italijanskog Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale italijanskog Kupa nakon što su večeras u Torinu savladali Fiorentinu rezultatom 2:0.

Stara dama je u prvom meču slavila s 1:0 u jednoj nezaboravnoj utakmici u kojoj ni sami ne znaju kako su uspjeli da odnesu pobjedu, a večeras u Torinu je Fiorentina bila bolji tim od samog početka.

Kontorlisali su gosti loptu, pokušavali su nešto u fazi napada, ali prave završnice za Viole nije bilo.

A onda u 32. minuti golman gostiju Dragowski pravi grešku. Na pravom mjestu se našao Federico Bernardeschi koji zabija za 1:0 i veliku radnost na tribinama.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku meča ponovo ista slika na terenu. Viole su kružile oko kaznenog prostora, a Juve je čekao šansu iz kontre.

Jedna takva kontra donijela je i pogođenu stativu Zakarije, a zatim u 69. minuti trese se mreža Viola. Rabiot je zabio, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Viole su uzaludno pokušavale da se vrate u meč i da pokušaju zabiti gol kojim bi zakuhali noć. Međutim, u nadoknadi meča Danilo zabija za 2:0 i Juve ide u finale.

Torinski velikan će u finalu igrati veliki italijanski derbi protiv Intera. Meč je na programu 11. maja, a Juventus je aktuelni branitelj titule.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kup Italije, polufinale:

Juventus - Fiorentina 2:0 (1:0)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.