Javlja Daily Mail

Transfer kakav nije viđen deceniju: Paul Pogba spreman šokirati fudbalski svijet!

Admin Čaušević

Paul Pogba je na putu da realizuje šokantan transfer, izvještava Daily Mail. 

Pogbi ugovor s Manchester Unitedom ističe 30. juna i gotovo je sigurno da karijeru neće nastaviti na Old Traffordu te da će u novoj sezoni igrati u nekom drugom dresu.

Daily Mail izvještava da je Pogba spreman potpisati za vjerovali ili ne, Manchester City što bi definitivno bio šokantan transfer.

Pep Guardiola želi pojačanja u veznom redu nakon što je već poznato da će na kraju sezone ekipu napustiti Fernandinho.

PSG i Juventus su preostala dva kluba koja bi vrlo rado u svoje redove doveli 29-godišnjeg francuskog veznjaka koji će uskoro donijeti odluku.

Prelazak u City bi sigurno izazvao zemljotres u fudbalskom svijetu baš kao što je to bio slučaj prije deset i više godina kada je Carlos Tevez prešao iz Uniteda u City.

Građani će svakako morati požuriti kako bi što prije doveli Pogbu jer i ostali klubovi neće sjediti skršenih ruku prije svih Juventus koji također silno želi pojačanja u veznom redu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pogba iza sebe ima sezonu za zaborav obilježenu brojnim povredama. Zbog povrede je porpustio i finiš sezone. Skupio je svega 27 nastupa uz jedan postignut gol.

Prije nekoliko sedmica je izjavio da želi ići u klub koji se bori i osvaja trofeje što mu United trenuno ne može ponuditi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.