Zabio dva Cityju, ali sebe ne smatra herojem: "Oni su ti koji su nas poslali u finale"

Rodrygo iskren

Zabio dva Cityju, ali sebe ne smatra herojem: "Oni su ti koji su nas poslali u finale"

Eldar Ganibegović

Real Madrid se u srijedu nakon novog preokreta plasirao u finale Lige prvaka. 

Iako je City u 89. minuti imao prenost od ukupno 3:5, Rodrygo je postigao dva pogotka i poslao utakmicu u produžetke u kojima je Benzema postigao odlučujući gol s 11 metara i poslao Real Madrid u reprizu finala iz 2018. godine gdje će igrati protiv Liverpoola.

Real Madrid je tako postao prvi klub koji je izgubio utakmicu u osmini, četvrtini i polufinalu Lige prvaka, a ipak će zaigrati u finalu.

Jedan od junaka svakako je Rodrygo, no on za junake smatra navijače Real Madrida.

"Publika je bila nevjerovatna, poslali su nas u finale nakon prvog pogotka. Mladi igrač poput mene uspio je tijekom evropskih večeri shvatiti legendu stadiona Santiago Bernabeu tek nakon utakmica s PSG-om, Chelseajem ili Manchester Cityjem", rekao je Brazilac za Managing Madrid i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Budimo iskreni i otvoreno recimo - 90. minuti nismo mislili da je moguće treće čudo, u glavi smo skoro ispali. Ali onda je došao moj gol i sve se promijenilo".

Finale Lige prvaka zakazano je za 28. maj u Parizu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Naravno da nije heroj. Ne zna ni on sam kako je dao te golove.
2 3
Klicko
Pod "oni" misli na sudije
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije