Razočarani Guardiola laže i tješi sam sebe: Ispasti od Reala nije poraz, čast nam je nadmetati se

Bolan poraz

Razočarani Guardiola laže i tješi sam sebe: Ispasti od Reala nije poraz, čast nam je nadmetati se

Eldar Ganibegović

Manchester City bio je na nekoliko minuta do novog finala Lige prvaka, ali onda je Real Madrid napravio novi veliki preokret i srušio im snove. 

Nakon 4:3 pobjede u prvoj utakmici, City je golom Mahreza vodio 0:1 i na Bernabeuu, ali onda je Rodrygo u nadoknadi postigao dva gola i odveo utakmicu u produžetke.

Tamo je Benzema postigao gol iz penala koji je značio preokret na ukupnih 6:5 i prolazak Reala u finale gdje će odmjeriti snage s Liverpoolom.

Sada se ponovo oglasio Pep Guardiola i kazao kako to za njega ne predstavlja neuspjeh.

"Ako ljudi kažu da je to neuspjeh, ja se ne slažem. Svi u klubu znaju koliko je to teško, ali mi to prihvatamo. Naravno da smo tužni jer smo bili blizu finala. Ali ne dovoljno blizu. Htjeli smo igrati u finalu, ali za nas je zadovoljstvo nadmetati se s Real Madridom", rekao je Guardiola.

Također je najavio da će se Manchester City sljedeće sezone pokušati izboriti za trofej u Ligi prvaka.

"U klubu imamo dojam da ćemo to pokušati ponoviti. Ako ne uspijemo, pokušat ćemo sljedeće sezone", dodao je Guardiola. Također je otkrio da još nije razgovarao sa svojim igračima nakon što je ispao iz Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sada se vodi borba za trijumf u Premier ligi i spašavanje sezone (Manchester City nije osvojio ni Liga kup ni FA kup). Četiri kola do kraja, City ima bod više od drugoplasiranog Liverpoola.

"Nikakve riječi ne mogu pomoći u onome što osjećamo. Samo je pitanje vremena i sada pokušavamo razmišljati o golovima. U subotu ćemo biti zajedno pa ćemo razgovarati o tome ko smo kao momčad i što smo napravili da bismo prošli u polufinale Lige prvaka. Ne možemo uspoređivati ono što se dogodilo u prošlosti s onim što će se dogoditi u budućnosti. Najbolji oblik koncentracije je jednostavan: Newcastle. Ništa drugo", istakao je španski stručnjak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samnasvijetu
Kako god, Real je pobjedio Idu dalje, zasluzeno...... Dali su gol vise
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi