Novčanice lete na sve strane i to sve zbog Pepa Guardiole
Foto - EPA

City ne štedi

Novčanice lete na sve strane i to sve zbog Pepa Guardiole

Midhat Šljivak

Manchester City nije uspio da se plasira u novo finale Lige prvaka nakon što je u nestvarnoj utakmici izgubio od Reala u Madridu s 3:1.

Imali su Građani prednost od 4:3 iz prve utakmice i vodstvo od 1:0 u 90. minuti meča u Madridu. Međutim, Kraljevi su s dva gola u nadoknadi izborili produžetke u kojima su golom Karima Benzeme otišli u novo finale gdje ih čeka Liverpool.

Ispadanje iz Lige prvaka na ovakav način je žestoko uzdrmalo sve u Cityju. Navijači za sve krive Pepa Guardiolu, ali njemu leđa neće vidjeti na Etihadu i on će ispoštovati svoj ugovor do 2023. godine.

Naredne sezone City kreće ponovo na lov trofeja u Ligi prvaka. Ekipa će biti još i jača, a 51-godišnji menadžer je šefu Khaldoonu Al-Mubaraku saopštio kako su mu potrebna još tri fudbalera.

Jedan od njih je Erling Haaland. Izvjesno je da će čudesni Norvežanin pojačati tim s Etihada s kojim je navodno već sve dogovorio, a bit će zanimljivo vidjeti koje fudbalere je još Pep 'pikirao'.

Također, klub pregovara o produženju saradnje s Pepom. Ponuđen mu je novi ugovor do 2025. godine i odluka će u ovom slučaju biti samo na njemu.

Oglasi

Mnogo će na odluku sigurno utjecati i sastav kojim će raspolagati. Pep ima velike zahtjeve, no gazde Cityja su mu u prethodnim godinama ispunjavale gotovo sve želje.

To će biti slučaj i sad. Pred Guardiolom je novi ugovor, saslušat će se sve njegove želje i vrlo je moguće da će Pep u Cityju ostati još tri godine uz poboljšanje ugovora koji trenutno iznosi oko 20 miliona funti godišnje.

Guardiola je u dosadašnjoj karijeri potrošio više od milijardu eura na pojačanja Cityja, ali trofej Lige prvaka nikako ne može da osvoji.

Prokletstvo proganja Guardiolu?

Odlični stručnjak je dva polufinala Lige prvaka izgubio kao trener Barcelone, tri u Bayernu i sada šesto polufinale Lige prvaka gubi kao trener Cityja.

Nakon što je prethodno izgubio i finale Lige prvaka prošle godine od Chelseaja, smatra se da ga prati prokletstvo koje ne može da skine.

Oglasi

Ili je to barem posljednja teorija koja je postala viralna na internetu odmah nakon što je City eliminisan, ali priča o kletvi iz Afrike je i dalje aktivna.

Yayu Tourea je četiri godine trenirao Pep Guardiola. Dvije sezone u Barceloni i još dvije u Manchesteru, ali je 2018. došlo do skandala i Toure je Pepa optuživao za rasizam.

"Želim biti taj koji će razbiti mit o Guardioli. Ljubomoran je na mene, smatra me suparnikom. Učinio je sve što je mogao da me uništi prošle sezone. Ponašao se okrutno. Mislite li da bi se ponašao isto prema Iniesti?", upitao je Toure.

"Nisam ja jedini, osjetili su to i drugi igrači Barcelone. To je zbog moje boje kože", govorio je tada.

Onda je uslijedila famozna izjava Toureovog menadžera Dimitrija Seluka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvjeren sam da afrički šamani od sada neće dopustiti Guardioli da osvoji Ligu prvaka. Bit će to poput afričke kletve na Guardiolu, a vrijeme će pokazati jesam li u pravu ili ne", izjavio je Seluk tada.

No, Toure se kasnije ispričao zbog svojih izjava Pepu Guardioli, koji je ove sezone stigao do devetog polufinala Lige prvaka i jedini je trener koji se time može pohvaliti, ali opet, šest poraza...

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Klopp hitno mora odrijesiti kesu i dovesti bar jednog veznjaka top klase,para se ima da dovede koga god pozeli...trebalo bi iskoristiti situaciju u Chelseaju i uzeti Kantea...trebat ce i napadac dobar,jer Origi odlazi,a Firmina su stigle godine,po forumima se pise da je Darwin Nunez vec kaparisan...mora se poceti kupovati jer ne moze se drukcije protiv ovih Arapa...
0 3
Pixi2021
Ovom su milioni sitno :D boli ga racku radi sta hoce haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi