Foto - EPA

Sve je saznao prethodnog vikenda

Hasan Salihamidžić je u tišini radio na velikom transferu, a zatim je stigao poziv razočarenja

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern pokušat će u ljetnom prijeleznom roku dodatno osnažiti ekipu i zbog naporne sezone koja predstoji dodatno proširiti roster ekipe.

Najavio je to i sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić prije nekoliko dana, ali o imenima nije želio razgovarati.

"Neka to bude iznenađenje, ali moramo sačekati i vidjeti šta je moguće, a šta ne. Imamo kreativne ideje, no o njima ćemo tokom ljeta", rekao je Hasan Salihamidžić za Sky Germany.

Brazzo je prethodnih mjeseci u tajnosti pokušao završiti jedan veliki transfer. Bild otkriva da je Hasan u nekoliko navrata pregovarao o transferu Erlinga Haalanda.

Bayern se do prethodnog vikenda nadao da će uspjeti završiti transfer 21-godišnjeg napadača. Međutim, tada je Salihamidžiću stigao poziv iz kampa sjajnog Norvežanina i saopšteno mu je da je odabran City.

Najveći njemački klub tako će morati pronaći druge opcije na mjestu napadača. Problem predstavlja i činjenica da Robert Lewandowski želi otići iz kluba i Salihamidžić će očigledno imati jako puno posla u predstojećem prijelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Erling Haaland je potpisao za City za 'samo' 60 miliona eura i Građani su dobili jednog od najboljih napadača svijeta za poprilično skromnu cifru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.