Hasan Salihamidžić najavio zanimljivo ljeto u Minhenu: "Neka to bude iznenađenje"
Foto - EPA

Sportski direktor Bayerna

Hasan Salihamidžić najavio zanimljivo ljeto u Minhenu: "Neka to bude iznenađenje"

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić najavio je navijačima Bayerna kako će klub pokušati da osnaži ekipu u ljetnom prelaznom roku.

Od bavarskog velikana ne treba očekivati neka spektakularna pojačanja. Zadržat će se većina tima koji je trenutno tu, ali zbog naporne sezone Salihamidžić i društvo žele da prošire roster tima s još nekoliko kvalitetnih fudbalera.

Govoreći za Sky Germany Salihamidžić nije želio o imenima igrača koje prati.

"Neka to bude iznenađenje, ali moramo sačekati i vidjeti šta je moguće, a šta ne. Imamo kreativne ideje, ali o njima ćemo tokom ljeta", rekao je Hasan Salihamidžić.

Pojačanja na mjestu štopera usprkos odlasku Niklasa Sulea u Borussiju neće biti.

"Lucas Hernandez, Dayot Upamecano, Benjamin Pavard i Tanguy Nianzou su tu. Imamo četiri jako dobra štopera i zaista ne znam postoji li tim s takva četiri igrača. Vjerujem u naš tim".

O slučaju Roberta Lewandowskog nije previše rekao:

"S njim ćemo nastaviti razgovore i vidjet ćemo šta će se dogoditi", a zatim je prešao na Sergea Gnabryja s kojim se vode pregovori o novom ugovoru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imamo određene limite i pokušavamo dati najbolje ponude svim igračima. Dosta je i do njih. Serge je sjajan momak, dopada mi se kao čovjek i volio bih ga zadržati. Nemamo neki rok za pregovore, razgovarat ćemo", istakao je Salihamidžić i zaključio je:

"Nemam određenu cifru novca. Već smo produžili određene ugovor i pokušavamo zadržati njemačku srž u ekipi. Naredna sezona donosi velike izazove. Imat ćemo tri utakmice sedmično zbog Svjetskog prvenstva i gledamo da dovedemo još igrača. To je jako naporno. Imamo visoke standarde i vidjet ćemo kako ćemo srediti sve", saopštio je Hasan Salihamidžić.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ono iz Jablanice će priređivati iznenađenja švabama.Eeee muko
2 7
krems_krems12
E cuj Pavard, Upamecano, Hernandez i Nianzou kvalitetni stoper, jedino Hernandez lici na nesto, ostali mrtvi prosjek.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi