Zbog čega će Borussia Dortmund od Haalandovog transfera dobiti samo 40 miliona eura?

Ide u Manchester City

Zbog čega će Borussia Dortmund od Haalandovog transfera dobiti samo 40 miliona eura?

Endin Čaušević

Norveški napadač Erling Haalanda na kraju sezone napustiti će Borussiju Dortmund i karijeru će nastaviti u dresu Manchester Cityja.

Manchester City jučer je na zvaničnoj stranici potvrdio da je transfer Haalanda u ovaj klub završena stvar i da će on od ljeta biti novi igrač ovog kluba.

Haaland će potpisati višegodišnji ugovor s Građanima i zvanično će biti predstavljen na kraju ove sezone. City nije štedio kada je u pitanju njegov dolazak iako na obeštećenje nisu potrošili mnogo novca.

Engleski klub aktivirao je otkupnu klauzulu koju Haaland ima u ugovoru i kupio ga je za svega 60 miliona eura. No, pored toga će isplatiti Norvežaninu i njegovim agentima ogromnu sumu bonusa jer su izabrali upravo Manchester City.

Međutim, ono što je zanimljivo jeste da će Dortmund dobiti samo 40 miliona eura od ovog transfera. Ipak, i pored toga njemački klub će imati čistu zaradu od 20 miliona eura jer su ga platili prije dvije godine Salzburgu samo 20 miliona.

Kao što smo već naveli Dortmund će od Haalandovog transfera dobiti 40 miliona eura, a preostalih 20 miliona eura koje će platiti City će pripasti njegovim bivšim klubovima.

Tako će odlično u ovom transferu proći i Salzburg, ali i norveški klubovi Molde i Bryne gdje je on nastupao na početku svoje karijere.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Špekuliše se da će Haaland biti jedan od najplaćenjih igrača u Engleskoj i da će sedmično zarađivati čak 400.000 funti. No, jasno je da će on biti ogromno pojačanje za Manchester City i zbog toga čelnici ovog kluba nisu željeli da štede novac.

Haaland je ove sezone imao problema s povredama, ali je i pored toga bio odličan. Zabio je čak 28 golova na 29 utakmica u svim takmičenjima što je zaista impresivan učinak.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi