Zastrašujuća Guardiolina mašinerija: Kako će izgledati sastav Manchester Cityja naredne sezone?

Haaland i Alvarez su već potpisali

Zastrašujuća Guardiolina mašinerija: Kako će izgledati sastav Manchester Cityja naredne sezone?

Endin Čaušević

Manchester City jučer je zvanično objavio da je Erling Haaland novo pojačanje ovog kluba.

Haaland će na kraju ove sezone napustiti Borussiju Dortmund i zvanično će biti predstavljen kao novo pojačanje Manchester Cityja što je klub s Etihada jučer potvrdio.

City će za Haalanda platiti oko 60 miliona eura koliko iznosi njegova otkupna klauzula, a uključujući platu i bonuse igraču i agentima ovaj transfer bi na kraju trebao koštati City oko 200 miliona eura.

Pored Haalanda potvrđeno je još prije nekoliko sedmica da će u City doći još jedan napadač, a riječ je o Julianu Alvarezu koji stiže iz River Platea.

Već sada je jasno da će Pep Guardiola imati strašnu ekipu naredne sezone, te će biti zaista na slatkim mukama kada je u pitanju početni sastav. Jasno je da će na ljeto City sigurno još poslovati, ali prema trenutnom igračkom kadru sastav ovog tima izgleda baš zastrašujuće.

Mogući sastav Manchester Cityja: Ederson, Walker, Laporte, Dias, Cancelo, Rodri, De Bruyne, Bernardo Silva, Foden, Sterling, Haaland.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očekuje se da će Gabriel Jesus sigurno napustiti Etihad i prema svemu sudeći karijeru će nastaviti u Arsenalu. No, to Guardiolu ne brine uopšte jer sada na poziciji napadača ima Haalanda i Alvareza.

Također, sigurno je da City napušta i Fernandinho kojem ističe ugovor i očekuje se da će City dovesti pojačanje i u veznom redu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yugopo
Zastrasujuc Tim. Tako ste govorili I za PSG sa Donarumom,Hakimi,Ramos,Mesi,Mbapea, Di Maria I Neymar! :D
10 0
user1630607937
I opet ce ih ovakvi klubovi kao Real,Bayern,i klubovi sa historijom derat
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi