Kloppa pitali šta misli o transferu Haalanda, a njegov izraz lica se odmah promijenio

City doveo ogromno pojačanje

Kloppa pitali šta misli o transferu Haalanda, a njegov izraz lica se odmah promijenio

E. Čaušević

Manchester City jučer je završio veliko pojačanje za novu sezonu i potvrdio je dolazak Erlinga Haalanda.

Građani su na zvaničnoj stranici potvrdili da će Haaland ovog ljeta napustiti Borussiju Dortmund i karijeru će nastaviti u dresu Manchester Cityja.

City je aktivirao otkupnu klauzulu od 75 miliona eura i dobio je ogromno pojačanje u napadu. Za Haalanda se borilo pola evropskih velikana, ali je Norvežanin na kraju ipak odabrao dolazak na Etihad.

Haaland je ovih dana glavna tema javnosti u Engleskoj, a pitanje o njemu nije mogao sinoć izbjeći ni Jurgen Klopp nakon što je Liverpool pobijedio u gostima ekipu Aston Ville.

Novinari su pitali Kloppa šta misli o dolasku Haalanda u Manchester City, a on je bio maksimalno iskren i priznao je da je klub s Etihada zaista dobio ogromno pojačanje.

"On je odličan igrač. Ipak, City nikad nije niti će biti ekipa koja dobija utakmice zbog jednog igrača. Erling će shvatiti da će zabiti dosta golova na drugoj stativi tako što će samo postaviti nogu i vjerujem da će mu se to svidjeti", rekao je Klopp i dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Koliko će ih on pojačati? Mnogo, on je prava zvijer. Bio je povrijeđen par puta u Dortmundu, ali kada je spreman on je prava zvijer. Nažalost. On je zaista odlično pojačanje".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Bio je povr vise puta... U Engleskoj ce biti u bolnici igrac
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi