Bomba sa Ostrva

Sprema se šokantni transfer N'goloa Kantea!

Admin Čaušević

N'Golo Kante bi u šokantnom transferu mogao napustiti Chelsea.

Novi menadžer Manchester Uniteda Erik Ten Hag je N'Goloa Kantea označio kao glavnu metu za pojačanja u veznom redu, javlja Daily Mail.

Ten Hag je s Crvenim đavolima potpisao trogodišnji ugovor i očekuje se da na Old Trafford tokom ljetnog prijelaznog roka angažuje nekoliko igrača.

Velika rupa nastat će u veznom redu jer se Nemanja Matić već oprostio od Uniteda, dok i Paul Pogba odlazi kao slobodan igrač.

Kanteu koji je svijeta s Francuskom je ostala još jedna godina ugovora i Ten Haag smatra da je iskusni veznjak dostupan za kupovinu jer će navodno Plavci imati nešto ograničen budžet.

Ovaj 31-godišnjak slovi za jednog od najboljih fudbalera na svojoj poziciji te bi sigurno predstavljao značajan dodatak za anemični vezni red Crvenih đavola.

Francuz je u Engleskoj od 2015. godine. Eksplodirao je u dresu Leicester Cityja s kojim je na opšte iznenađenje osvojio i Premiership.

U Chelsea je stigao prije šest godina za 50 miliona eura. Postao je jedna od glavnih poluga u timu i jedan od najzaslužniji zašto su Plavci u međuvremenu osvojili Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I ove sezone je igrao standardno dobro sa 40 nastupa u svim takmičenjima. Uspio je postići i dva gola te dodati četiri asistencije.

Inače, Ten Haag je već u četvrtak održao prvi sastanak oko strategije za ljetni prijelazni rok, a kao jedno od pojačanja se spominje i Frenkie de Jong iz Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti