Klopp nakon drugog trofeja u sezoni: Imamo mentalitet čudovišta

Trener Liverpoola

Klopp nakon drugog trofeja u sezoni: Imamo mentalitet čudovišta

E. Ganibegović

Nakon boljeg izvođenja penala Liverpool je večeras na Wembleyju savladao Chelsea i osvojio FA Cup.

Trener Redsa Jurgen Klopp nije krio oduševljenje nakon svega:

"Mi imamo mentalitet čudovišta, ali vidjeli smo i igrače Chelseaja koji imaju mentalitet čudovišta. Razlika su bili penali, to je sve. Chelsea je igrao sjajno, izvanredno, ali na kraju mora biti samo jedan pobjednik i danas smo to bili mi. Bit ćemo sretni".

"Naš učinak je opet bio isti, nevjerovatno intenzivna utakmica protiv Chelseaja. Vrijedila je pobjeda kao i u Liga kupu, razlike su male. Ne mogu biti ponosniji na svoje dečke zbog onoga što su učinili, koliko su se borili i koliko je bilo teško", rekao je Jurgen Klopp, prenosi BBC .

Liverpool je ove sezone osvojio i engleski Liga kup, nakon što je u finalu također slavio nad Chelseajem u penalima rezultatom 11-10.

Naredni izazov za Liverpool je finale Lige prvaka protiv Real Madrida 28. maja u Parizu, a nije sve izgubljeno ni u Premier ligi gdje im City bježi ipak velika tri boda.

Podsjetimo, Fabinho je povrijeđen od ranije i trebao bi da se vrati upravo za finale Lige prvaka, a Kloppa brinu i današnje povrede Salaha i Van Dijka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovim trofejem covjek kompletirao kolekciju trofeja sa Liverpoolom,osvojio sve sto se moglo osvojiti,izmedju ostalog i Svjetsko klupsko prvenstvo,trofej koji Liverpool nije imao...sta reci nego TRENERSKI GIGANT na klupi GIGANTA SA ANFIELDA!!!...idemo po jos 2 trofeja ove sezone legendo!!!...YNWA!!!
5 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi