Tuchel velik i u porazu: Izjavom o Kloppu definisao je riječ "poštovanje"

Kaže da cijela Engleska Redse voli zbog njega

Tuchel velik i u porazu: Izjavom o Kloppu definisao je riječ "poštovanje"

E. Ganibegović

Sinoć je Liverpool po drugi put u sezoni i jednom finalu na penale pobijedio Chelsea i tako je, nakon Liga kupa, stigao i do trofeja FA Cupa.

Drugi je to dakle put u sezoni da Klopp uzima trofej ispred nosa svom sunarodnjaku Tuchelu, no šest godina mlađi kolega o njemu ima sjajno mišljenje, što je opet pokazao u izjavu nakon sinoćnjeg finala.

Nijemac na klupi Chelseaja uvjeren je da većina Engleza navija za Redse zbog načina na koji radi Jurgen Klopp:

"Nemam na što biti ljubomoran. Klopp je fantastičan tip i zabavan tip, jedan od najboljih trenera na svijetu. Kad je trenirao Dortmund, cijela je država voljela Dortmund, pa sad trenira Liverpool, a cijela država voli Liverpool, to je zbog njega".

"To je ono s čime se nosite kada igrate protiv njih. Uvijek je tako, ali je to i zabavni dio. Dakle, ako smo mi loši momcii, nema problema. Ne želimo imati simpatije zemlje", rekao je Thomas Tuchel za90min.com .

O samoj utakmici Tuchel je kazao:

"Sreća je na njihovoj strani ove sezone i mi to prihvatamo.  Igrali smo s mnogo problema s povredama i bilo je malo teško posljednjih sedmica, tako da mislim da smo igrali iz uloge autsajdera."

"Držali smo ih na minimumu i imali smo šanse da to iskoristimo, da postignemo jedan gol koji bi im čini stvari nezgodnim i još težim, ali mi smo ih propustili, propustili smo ih u 240 minuta remija bez golova", zaključio je Tuchel.

Naravno, 240 minuta remija bez golova o kojima govori odnosi se na dva ovosezonska finala, jer je i u finalu Liga kupa nakon 120 minuta bilo 0:0. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi