Svaki detalj je bitan: Alissonova posebna taktika kod penala uništila Mendyjev plan

Liverpool pobijedio Chelsea

Svaki detalj je bitan: Alissonova posebna taktika kod penala uništila Mendyjev plan

A. Čaušević

Liverpool je stigao do svog drugog trofeja u sezoni nakon što je boljim izvođenjem penala pobijedio Chelsea.

Jedan od heroja pobjede bio je golman Alsisson Becker koji je odbranio penal Masonu Mountu te tako omogućio Kostasu Tsimikasu da pogodi za osvajanje FA Cupa.

Alisson je igrao jako bitnu ulogu prilikom izvođenja penala koji vrlo često znaju predstavljati psihološku igru između golmana i penaldžije.

Golmani se obično koriste raznim taktikama. Neki se kreću po liniji, neki dobacuju izvođaču, dok im i neki predaju loptu direktno u ruke kako bi ih dekocentrisali.

Edouard Mendy je tokom Afričkog kupa nacija u finalu između Senagela i Egipta pokušavao ući u glavu Egipćaninam tako što im je davao lopte ili stajao ispred njih.

Oglasi

Da se slično ne bi desilo i u finalu FA Cupa pobrinuo se Alisson koji bi svaki put uzeo loptu i čekao saigrača koji je trebao izvesti penal.

Na prvu sitni i beznačajan detalj, ali kad se sastanu izjednačene ekipe onda su detalji ti koji odlučuju tako je bilo i finalu ovogodišnjeg FA Cupa.

Interesantno da je ovo drugi put ove sezone da Redsi pobjeđuju Plavce poslije boljeg izvođenja penala jer su ih na identičan način pobijedili u finalu Carabao Cupa.

S ovom pobjedom Liverpool je ostao u trci da može do četiri trofeja ove sezone. U finalu Lige prvaka treba pobijediti Real, a u Premiershipu dočekati kiks Manchester Cityja u posljednje dva meča.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Dobar je Salah, samo što je krhak nekakav.
2 1
King_Kenny
...ma jasta,ovo je bilo presudno,a ne odbrana Alissona i promaseni penal igraca Chelsea...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi