Nije htioda provocira svog sunarodnjaka na taj način

Igrači Liverpoola namjerno slavili gol ispred Mendyja, a onda se pojavila najbolja "fudbalska duša"

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola u subotu su uspjeli osvojiti novi treofej ove sezone jer su u finalu FA Kupa pobijedili Chelsea.

Na Wembleyju smo gledali dosta dobru utakmicu iako nakon 120 minuta nije bilo golova. Oba tima su se ispromašivala propisno u ovoj utakmici, a pobjednika smo saznali tek nakon penala.

Više sreće u penal seriji imali su igrači Liverpoola jer je Chelsea uspio da promaši dva penala što je bilo dovoljno Redsima da dođu do titule.

Prvi penal u drugoj seriji promašio je Azpilicueta, ali Chelsea se vratio u život u petoj seriji kada je Edouard Mendy sjajno odbranio udarac Sadija Manea i ostavio je Plavce u igri.

Međutim, u sedmoj seriji neprecizan bio je Mount, a nakon njega gol s bijele tačke koji je donio titulu ekipi s Anfielda postigao je Tsimikas.

Nakon toga igrači Liverpoola su krenuli da slave trofej osvajača FA Kupa, Tsimikas i društvo su to namjerno radili ispred navijača Chelseaja i golmana ovog tima Mendyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, ponovo čovjek koji je oduševio cijeli svijet je bio Mane. Senegalac nije provocirao Plavce proslavom i bio je jedini koji je prišao Mendyju kako bi ga utješio. Iako su obojica Senegalci zaista treba još jednom pohvaliti Manea zbog sjajnog poteza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.