Značajna promjena imidža

Ne tako davno čarolijom je svoj tim odveo do Lige prvaka, sada je "drugi čovjek"

Admin Čaušević

Neki igrači nestankom sa velike scene polako padnu u zaborav i nisu toliko u centru pažnje. Vrlo često i promjene imidž pa na neki način postanu neprepoznatljivi.

Među igračima koji su značajno promijenili imidž je i čovjek koji je na neki način svojom čarolijom omogućio velikanu da osvoji Ligu prvaka.

Bila je 2012. godina kada je fenomenalnim lobom utišao 90.000 protivničkih navijača i zauvijek ušao u srca navijačima kluba u koji je uvijek dobrodošao.

Riječ je o brazilskom veznjaku Ramiresu koji je zabio Barceloni na Nou Campu u polufinalu i dao značajan doprinos da se Chelsea plasiran u finale Lige prvaka.

Ramires zbog suspenzije nije igrao u finalu protiv Bayerna, ali je svojim igrama te sezone potpuno zasluženo osvojio medalju prvaka Evrope.

Još četiri godine je nosio dres Plavaca da bi u januaru 2016. godine otišao u Kinu kada je ta zemlja novcem počela privlačiti zvijezde iz Evrope.

Na Dalekom istoku je zaradio ogroman novac i prije tri godine se vratio u rodni Brazil. Potpisao je za Palmeiras, ali je ubrzo raskinuo ugovor te je već neko vrijeme bez kluba.

U međuvremenu ovaj 35-godišnjak je značajno promijenio imidž. Pustio je kosu i bradu te je neprepoznatljiv za mnoge u odnosu na period kada je igrao u Evropi.

Kada je igrao za Plavce glava mu je uglavnom bila obrijana, dok i nije nosio bradu. Sada je situacija drugačija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ramires je za vikend poslao poruku podrške Chelseaju uoči finala FA Cupa kada su mnogi ostali u čudu i nisu vjerovali da je u pitanju isti čovjek.

Brazilski veznjak je na Stamford Bridge stigao iz Benfice za 22 miliona eura. U Londonu je osvojio Premiership, FA Cup, Ligu prvaka i Europa ligu uz odigran 251 meč i postignuta 34 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.